Pompoensoep van Astrid Veltman

Pompoensoep van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 gram pompoen
  • 71/2 dl runderbouillon
  • 2 gesnipperde uien
  • 30 gram boter
  • zout
  • 1 laurierblaadje
  • 1 mespunt tijm
  • 1 dl slagroom
  • peterselie

Instructies

  • Schil de pompoen, verwijder de pitjes, snijd het vruchtvlees in stukken en
  • kook die met de tijm en de laurier 30-40 minuten in de bouillon tot ze gaar zijn.
  • Fruit intussen de uien zachtjes 10 minuten in de boter.
  • Voeg ze bij de pompoen, verwijder het laurierblaadje en pureer het geheel met behulp van de keukenmachine of groentemolen.
  • Breng op smaak met zout.
  • Verhit de soep, voeg de room toe en serveer met de gehakte peterselie
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Italië