Pompoenstamppot met Gember en Hamburgers

Pompoenstamppot met gember, romig en goudoranje, geserveerd in een rustiek keramisch schaaltje. Gemengd met prei en rozijnen, met een perfect gebakken hamburger ernaast en gegarneerd met verse koriander, sfeervol gepresenteerd op een houten tafel met natuurlijke belichting.

Pompoenstamppot met Gember en Hamburgers

Een kruidige en romige pompoenstamppot met gember, kaneel en rozijnen, geserveerd met sappige hamburgers.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 dl Griekse yoghurt op kamertemperatuur
  • 1 vleesbouillonblokje
  • kg aardappelen geschild en in stukken
  • 2 preien in dunne ringen
  • 3 takjes koriander fijngehakt
  • 4 hamburgers
  • 40 g boter
  • 75 g rozijnen
  • 400 g oranje pompoen in stukjes
  • ¼ tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • 1 tl ketoembar korianderpoeder
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Pel en snipper de knoflook.
  • Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de knoflook met de pompoen en rozijnen 5 minuten.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven, schenk de yoghurt erbij en breng aan de kook.
  • Laat de pompoen 15 minuten zachtjes koken tot hij gaar is.
  • Stamp de aardappelen met de pompoen en het stoofvocht tot een smeuïge stamppot.
  • Voeg gemberpoeder, ketoembar en kaneel toe en meng goed.
  • Schep de prei erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer met korianderblad.
  • Bak de hamburgers in een koekenpan goudbruin en serveer ze bij de stamppot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of een schepje yoghurt voor extra romigheid.
Wijnadvies:
Een soepele rode wijn zoals een Grenache of een licht gekoelde Pinot Noir past goed bij de kruidige smaken van deze stamppot.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 28 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch