Portobello met pompoen risotto

Portobello met pompoen risotto

Portobello met pompoen risotto

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 150 gram risottorijst
  • 500 ml bouillon
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 400 gram pompoen in blokjes
  • 1 theelepel salie vers
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 gram spinazie
  • 6 portobello’s
  • Scheut droge witte wijn

Instructies

  • Verwarm de grill voor in de oven of zet hem op 230 graden.
  • Doe de pompoenblokjes in een pan met water en kook 12 minuten en giet daarna af.
  • Snipper de ui en fruit aan in een pan.
  • Voeg de risottorijst toe met de salie en 2 minuten later het scheutje wijn.
  • Als deze helemaal is opgenomen voeg je een scheut bouillon toe.
  • Voeg nu telkens wat bouillon toe als het vocht is opgenomen.
  • Dit doe je tot de rijst gaar is maar nog een wel een lekkere bite heeft.
  • Dit duurt ongeveer 20 a 25 minuten, het kan eventueel zijn dat je een beetje bouillon overhoudt.
  • Voeg de laatste paar minuten de spinazie toe en laat deze slinken.
  • Pureer de pompoen met een vork of een stamper fijn en schep op het laatst met ongeveer 60 gr van de parmezaanse kaas door de risotto.
  • Leg de portobello’s in een ovenschaal en bestrooi met de overgebleven kaas.
  • Gratineer ze 5 a 7 minuten in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch