Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 ui
- 150 gram risottorijst
- 500 ml bouillon
- 75 gram parmezaanse kaas
- 400 gram pompoen in blokjes
- 1 theelepel salie vers
- 500 ml groentebouillon
- 200 gram spinazie
- 6 portobello’s
- Scheut droge witte wijn
Instructies
- Verwarm de grill voor in de oven of zet hem op 230 graden.
- Doe de pompoenblokjes in een pan met water en kook 12 minuten en giet daarna af.
- Snipper de ui en fruit aan in een pan.
- Voeg de risottorijst toe met de salie en 2 minuten later het scheutje wijn.
- Als deze helemaal is opgenomen voeg je een scheut bouillon toe.
- Voeg nu telkens wat bouillon toe als het vocht is opgenomen.
- Dit doe je tot de rijst gaar is maar nog een wel een lekkere bite heeft.
- Dit duurt ongeveer 20 a 25 minuten, het kan eventueel zijn dat je een beetje bouillon overhoudt.
- Voeg de laatste paar minuten de spinazie toe en laat deze slinken.
- Pureer de pompoen met een vork of een stamper fijn en schep op het laatst met ongeveer 60 gr van de parmezaanse kaas door de risotto.
- Leg de portobello’s in een ovenschaal en bestrooi met de overgebleven kaas.
- Gratineer ze 5 a 7 minuten in de oven.