Portugese custardpasteitjes

Portugese Custardpasteitjes

Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 25 gram custard
  • 80 gram suiker
  • vanillestokje
  • 250 ml melk
  • Citroen voor citroenrasp
  • Kaneel
  • Poedersuiker

Instructies

  • Rol het bladerdeeg licht uit en bekleed hiermee een ingevette muffinvorm.
  • Snijd met een scherp mes strak af op de rand.
  • Plaats in de koelkast tot verder gebruik.
  • Zet de melk met de helft van de suiker en het gesplitste vanillestokje op laag vuur en laat het trekken.
  • Meng de andere helft van de suiker met de custard en de eidooiers tot het een romig geheel is.
  • Giet hier, tijdens het roeren, de hete melk bij en blijf goed roeren.
  • Doe dit terug in de pan en breng al roerend aan de kook.
  • Kook even zachtjes door tot de custard een mooie dikke 'vla' is geworden.
  • Rasp er de citroenschil door.
  • Let op: niet het witte gedeelte, dit is bitter.
  • Vul het bladerdeeg in de muffinvorm met de custard.
  • Verwarm de oven voor op Intensief bakken 180°C voor extra onderwarmte.
  • Schuif de vorm in de oven op niveau 1 en bak af in ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van de grootte van de muffinvorm.
  • Laat 5 minuten rusten en bestrooi de muffins dan met kaneel en poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Lekker om ze lauw te serveren!
  • Er kunnen iets gekleurde plekken op de custard komen, maar dit hoort bij de pasteitjes.

Wijnadvies:

Deze pasteitjes gaan goed samen met een glas Moscatel de Setúbal, een zoete Portugese dessertwijn. De rijke, fruitige smaken van de wijn vullen de romige custardvulling en het knapperige bladerdeeg mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 270 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 16 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes
Land van herkomst Portugal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch