Preischotel met Camembert

Een rustieke houten tafel met een romige preischotel, gebakken in een keramische ovenschaal met gesmolten camembert en een goudbruine kaaslaag. Ernaast liggen verse preiringen, een klein stukje camembert en een houten lepel.

Preischotel met Camembert

Hartige preischotel met romige camembert, een eenvoudig en smaakvol gerecht voor twee personen.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g camembert
  • 2 tl kerriepoeder
  • 3 eieren
  • 4 el slagroom
  • 400 g prei
  • 50 g belegen kaas geraspt
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de prei in een vergiet en schenk er kokend water over.
  • Laat de prei uitlekken.
  • Klop de eieren los met kerriepoeder, slagroom, zout en peper.
  • Roer de geraspte kaas erdoor.
  • Snijd de camembert in blokjes.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Doe de prei in de ovenschaal en schenk het eimengsel erover.
  • Verdeel de camembertblokjes erover.
  • Bak de schotel in de oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met gebakken aardappelen.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn, zoals een Chardonnay, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Ovenschotel
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch