Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- mes
- grote koekenpan
- Lepel
Ingrediënten
- 2 uien in ringen
- 3 eetlepels olie
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel basilicum
- Zout en peper naar smaak
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 kg aardappelen in dunne plakjes
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 100 g geraspte belegen kaas
- 25 g boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bak de uienringen in 3 eetlepels olie gedurende 5 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, basilicum, zout, peper en geperste knoflook toe.
- Bak dit mengsel 5 minuten mee.
- Leg de dunne plakjes aardappel in een ingevette ovenschaal.
- Schenk het tomatenmengsel over de aardappelen.
- Verdeel fijngesneden peterselie, geraspte belegen kaas en klontjes boter over het geheel.
- Bak de gratin afgedekt met aluminiumfolie gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwijder de folie en bak nog eens 30 minuten totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Côtes du Rhône past goed bij de rijke smaken van deze aardappelgratin.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g