Provençaalse Broccoli Kaastaart met Ham
Een smaakvolle Provençaalse broccoli kaastaart met ham en kruiden, perfect als hoofdgerecht.
Equipment
- Bloem
- Combi-oven of klassieke oven
- Taartvorm (26 cm)
Ingrediënten
- 500 g broccoli
- 6 plakjes bladerdeeg
- 4 grote eieren
- 1 bekertje slagroom
- 250 g kaas in plakjes
- 150 g ham bijv. schouder- of grillham
- 1 theelepel foelie
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- Peper
- Mediterrane zoutmolen
- Boter of olie voor invetten
Instructies
- Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
- Maak de broccoli schoon en stoom deze 4 minuten in een stoomoven, of kook beetgaar met de deksel van de pan af om de groene kleur te behouden.
- Laat de broccoli afkoelen.
- Bestuif een werkvlak met bloem en rol de bladerdeegplakjes uit tot een grote lap.
- Vet een taartvorm van 26 cm in met boter of olie en bekleed deze met het bladerdeeg.
- Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
- Bedek de bodem met 2 plakken ham en bestrooi met peper en zout.
- Snijd de helft van de broccoli in stukjes en verdeel deze over de bodem.
- Dek de broccoli af met de helft van de plakjes kaas.
- Herhaal de stappen: leg opnieuw 2 plakken ham op de kaas, voeg peper en zout toe, leg de rest van de broccoli erover en dek af met de overgebleven kaas.
- Klop de eieren los met slagroom, foelie en Provençaalse kruiden tot een saus.
- Schenk het mengsel voorzichtig over de taart.
- Bak de taart in een voorverwarmde klassieke oven 45 minuten op 180°C, of 20 minuten in een combi-oven met magnetron.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een Caesar-salade met pijnboompitten of een Griekse geitenkaassalade met mosterd-honingdressing. Wijnadvies: Combineer met een lichte Franse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Provençaalse rosé.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 18 g | Vet: 30 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 3 g