Provençaalse Broccoli Kaastaart met Ham

Een goudbruin gebakken broccolitaart Provençale op een kleurrijk bord, omringd door verse ingrediënten zoals broccoli, kaas, ham en kruiden. De taart staat op een houten tafel in een moderne, lichte keuken met groene kastjes en potten met verse kruiden op de achtergrond.

Provençaalse Broccoli Kaastaart met Ham

Een smaakvolle Provençaalse broccoli kaastaart met ham en kruiden, perfect als hoofdgerecht.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Bloem
  • Combi-oven of klassieke oven
  • Taartvorm (26 cm)

Ingrediënten

  • 500 g broccoli
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 grote eieren
  • 1 bekertje slagroom
  • 250 g kaas in plakjes
  • 150 g ham bijv. schouder- of grillham
  • 1 theelepel foelie
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • Peper
  • Mediterrane zoutmolen
  • Boter of olie voor invetten

Instructies

  • Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
  • Maak de broccoli schoon en stoom deze 4 minuten in een stoomoven, of kook beetgaar met de deksel van de pan af om de groene kleur te behouden.
  • Laat de broccoli afkoelen.
  • Bestuif een werkvlak met bloem en rol de bladerdeegplakjes uit tot een grote lap.
  • Vet een taartvorm van 26 cm in met boter of olie en bekleed deze met het bladerdeeg.
  • Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
  • Bedek de bodem met 2 plakken ham en bestrooi met peper en zout.
  • Snijd de helft van de broccoli in stukjes en verdeel deze over de bodem.
  • Dek de broccoli af met de helft van de plakjes kaas.
  • Herhaal de stappen: leg opnieuw 2 plakken ham op de kaas, voeg peper en zout toe, leg de rest van de broccoli erover en dek af met de overgebleven kaas.
  • Klop de eieren los met slagroom, foelie en Provençaalse kruiden tot een saus.
  • Schenk het mengsel voorzichtig over de taart.
  • Bak de taart in een voorverwarmde klassieke oven 45 minuten op 180°C, of 20 minuten in een combi-oven met magnetron.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een Caesar-salade met pijnboompitten of een Griekse geitenkaassalade met mosterd-honingdressing.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte Franse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Provençaalse rosé.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 18 g | Vet: 30 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Kaas / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter