Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 liter visbouillon
- 4 gekookte krieltjes in schijfjes
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 6 kastanjechampignons in plakjes
- 6 groene aspergetips
- ½ courgette in blokjes
- 1 kleine gele paprika in blokjes
- 1 vleestomaat in blokjes
- 200 g tilapiafilet in blokjes
- 75 g gekookte mosselen
- 9 grote garnalen
- Olijfolie om te bakken
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de champignons, aspergetips, gele paprika, vleestomaat en courgette tot ze zacht zijn.
- Breng de visbouillon aan de kook in een grote kookpan.
- Voeg de tilapiafilet toe aan de bouillon en laat een paar minuten zachtjes koken tot de vis bijna gaar is.
- Voeg het gebakken groentemengsel, de garnalen en mosselen toe aan de bouillon.
- Voeg de gesneden krieltjes en bosuitjes toe.
- Laat alles goed doorkoken tot de garnalen roze en gaar zijn en de mosselen goed zijn doorgewarmd.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij deze soep past een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 10 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g