Provençaalse Vissoep met Garnalen en Mosselen

Provençaalse Vissoep met Garnalen en Mosselen

Provençaalse Vissoep met Garnalen en Mosselen

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter visbouillon
  • 4 gekookte krieltjes in schijfjes
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 6 kastanjechampignons in plakjes
  • 6 groene aspergetips
  • ½ courgette in blokjes
  • 1 kleine gele paprika in blokjes
  • 1 vleestomaat in blokjes
  • 200 g tilapiafilet in blokjes
  • 75 g gekookte mosselen
  • 9 grote garnalen
  • Olijfolie om te bakken
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de champignons, aspergetips, gele paprika, vleestomaat en courgette tot ze zacht zijn.
  • Breng de visbouillon aan de kook in een grote kookpan.
  • Voeg de tilapiafilet toe aan de bouillon en laat een paar minuten zachtjes koken tot de vis bijna gaar is.
  • Voeg het gebakken groentemengsel, de garnalen en mosselen toe aan de bouillon.
  • Voeg de gesneden krieltjes en bosuitjes toe.
  • Laat alles goed doorkoken tot de garnalen roze en gaar zijn en de mosselen goed zijn doorgewarmd.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij deze soep past een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 10 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep / Vis
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Notenvrij