Provençaalse zuurkool met lamsreepjes
Een verrassende Franse twist op zuurkool: zacht gegaarde lamsreepjes, knapperige krieltjes en smeuïge wijnzuurkool, ideaal voor een hartig herfstmaal.
Ingrediënten
Instructies
- Lamsboutlapjes in reepjes snijden.
- In wok of braadpan 2 eetlepels olie verhitten.
- Aardappels in ca.
- 8 minuten bruin bakken, af en toe omscheppen.
- Knoflook pellen en in plakjes snijden.
- 1 eetlepel olie toevoegen.
- Reepjes vlees en knoflook ca.
- 3 minuten meebakken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- In een pan 1 eetlepel olie verhitten.
- Spekreepjes ca.
- 2 minuten bakken.
- Zuurkool erdoor roeren en ca.
- 4 minuten meewarmen.
- Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met peper.
- Zuurkool over vier borden verdelen.
- Aardappelschotel eromheen scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met fijngehakte peterselie voor extra kleur en smaak.
Wijnadvies:
Lekker met een glas Elzasser Riesling of Pinot Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g
