Donkere, glanzende pruimen gestoofd in Vouvray-wijn, geserveerd in dessertkommetjes met een rijke wijnsaus, in een Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en helder natuurlijk licht. Het gerecht is gegarneerd met licht geklopte slagroom, wat de warme en uitnodigende sfeer benadrukt.

Pruimen gestoofd in Vouvray

Deze pruimen gestoofd in Vouvray zijn een heerlijk Frans dessert, doordrenkt met rijke wijnsmaken en perfect gecombineerd met luchtige slagroom.
Porties: 6 personen
(plus een nacht weken en 2-3 dagen rusttijd) 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gr gedroogde pruimen
  • 1 fles Vouvray of andere droge witte wijn
  • 100 gr suiker optioneel, naar smaak

Instructies

  • Laat de gedroogde pruimen een nacht weken in de Vouvray, afgedekt op kamertemperatuur.
  • Doe de geweekte pruimen samen met de eventuele suiker in een grote pan.
  • Laat de pruimen 20-30 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  • Laat het mengsel afkoelen en zet het 2-3 dagen in de koelkast om de smaken te laten ontwikkelen.
  • Serveer de pruimen met het vocht in dessertcoupes en voeg lobbig geklopte slagroom toe voor een zoet en romig accent.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke pruimen in Vouvray als een smaakvol nagerecht met lobbig geklopte slagroom voor een heerlijke combinatie van zoet en romig.
Wijnadvies
Serveer met een glas Vouvray of een andere droge witte wijn zoals een Chenin Blanc. De frisse tonen van de wijn vullen de zoetheid van de pruimen prachtig aan.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 2 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij
Feestdagen etc Kerst / Picknick