Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 g walnoten gepeld
- 100 g gewelde pruimen ca. 10 stuks
- 125 g zachte ongezouten roomboter
- 125 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 175 g bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- Mespunt zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Hak de walnoten grof en snijd de pruimen in kleine stukjes.
- Klop in een kom de boter en basterdsuiker romig met een mixer.
- Voeg het ei en de vanillesuiker toe en klop door.
- Meng de bloem, bakpoeder en zout door het beslag.
- Spatel de walnoten en pruimen door het deeg en laat het ongeveer 15 minuten opstijven in de koelkast.
- Verdeel het deeg in 8 porties en draai met met bloem bestoven handen ballen van het deeg.
- Leg de deegballen op flinke afstand van elkaar op 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten.
- Druk de deegballen plat met je handpalm tot cirkels van ongeveer 8 cm.
- Bak de koeken in ongeveer 15 minuten lichtbruin.
- Neem de bakplaat uit de oven en laat de koeken enkele minuten afkoelen en opstijven.
- Leg de koeken voorzichtig met een paletmes op een rooster om verder af te koelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Muscat.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 5 g | Vet: 24 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 25 g