Pruimen-Walnootkoeken

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g walnoten gepeld
  • 100 g gewelde pruimen ca. 10 stuks
  • 125 g zachte ongezouten roomboter
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 175 g bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • Mespunt zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Hak de walnoten grof en snijd de pruimen in kleine stukjes.
  • Klop in een kom de boter en basterdsuiker romig met een mixer.
  • Voeg het ei en de vanillesuiker toe en klop door.
  • Meng de bloem, bakpoeder en zout door het beslag.
  • Spatel de walnoten en pruimen door het deeg en laat het ongeveer 15 minuten opstijven in de koelkast.
  • Verdeel het deeg in 8 porties en draai met met bloem bestoven handen ballen van het deeg.
  • Leg de deegballen op flinke afstand van elkaar op 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten.
  • Druk de deegballen plat met je handpalm tot cirkels van ongeveer 8 cm.
  • Bak de koeken in ongeveer 15 minuten lichtbruin.
  • Neem de bakplaat uit de oven en laat de koeken enkele minuten afkoelen en opstijven.
  • Leg de koeken voorzichtig met een paletmes op een rooster om verder af te koelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Muscat.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 5 g | Vet: 24 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Nagerecht - Dessert / Noten / Tussendoortje
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick / Verjaardag