Quiche van Sofie Dumont

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor 1 quiche met een doorsnede van ongeveer 30 cm

  • vel kant-en-klaar bladerdeeg

Vulling:

  • 400 g room
  • 100 g melk
  • 5 eieren
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 bot groene asperges
  • 175 g gerookte zalm
  • 100 g geraspte gryèrekaas
  • 1 bolletje mozarella

Instructies

  • Beleg een taartvorm met een vel bladerdeeg druk goed aan.
  • Verwijder het overtollige deeg en prik het deeg enkele malen in met een vork
  • Dit gaan we eerst 'blind bakken'.
  • Knip een cirkel uit bakpapier zodat deze enkele cm groter is dan de doorsnede van de taartvorm.
  • Leg dit bakpapier op het deeg en vul de taart met droge spliterwten of porseleinen bakknikkers.
  • Zet de taart in de oven op 200°C gedurende 15 minuten.
  • Haal de taart uit de oven en giet de erwten in een kom, haal het papier weg en laat afkoelen.
  • Spoel de groene asperges en snij ze overlangs in de lengte.
  • Snij de mozarella in blokjes van 1 cm.
  • Rasp de gruyèrekaas.
  • Beleg de half-gebakken bladerdeegbodem met gerookte zalm.
  • Leg de zalm langs de rand zodat de zalm straks zichtbaar is.
  • Schik de gehalveerde rauwe asperges op de zalm.
  • Klop in een ruime kom de room en eieren door elkaar.
  • Kruid met peper, zout en snuifje nootmuskaat.
  • Giet het eier-roommengsel over de asperges.
  • Strooi de blokjes mozarella en gemalen kaas over de quiche en doreer de randen met wat losgeklopt ei met scheutje melk.
  • Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten.
  • De quiche is gaar als de vulling mooi gestold is en het bladerdeeg goudbruin gekleurd is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Zorg er voor dat er altijd genoeg groenten in een quiche zitten. Een quiche mag je dus stevig vullen en het ei-roommengsel mag zeker niet overheersen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Vis