Raapstelenstamppot met Knapperige Spekjes en Gebakken Appel

Raapstelenstamppot met knapperige spekjes en gebakken appel, geserveerd in een rustiek keramisch schaaltje. De romige stamppot bevat fijngesneden raapstelen en is afgetopt met krokante spekreepjes en goudbruine gekarameliseerde appelschijfjes. Sfeervol gepresenteerd op een houten tafel met natuurlijke belichting.

Raapstelenstamppot met Knapperige Spekjes en Gebakken Appel

Een frisse en smeuïge stamppot met knapperige raapstelen, krokant gebakken spekjes en zoete gebakken appelschijven voor een heerlijke smaakcombinatie.
Porties: +
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg aardappelen geschild en in stukken
  • 400 g raapstelen gewassen en fijngesneden
  • 200 g magere spekblokjes
  • 2 stevige appels in plakken gesneden
  • dl melk
  • Boter naar behoefte
  • Citroensap naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in gezouten water in 20 minuten gaar.
  • Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig en lichtbruin.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken.
  • Besprenkel de appelplakken met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk, zout en peper tot een luchtige puree.
  • Voeg de spekblokjes met het spekvet en de fijngesneden raapstelen toe en meng goed door.
  • Verwarm boter in een koekenpan en bak de appelschijven aan beide kanten goudbruin.
  • Schep de stamppot in een schaal en leg de gebakken appelschijven erbovenop.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een snufje kaneel over de gebakken appels voor een extra smaakdimensie.
Wijnadvies:
Een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een Riesling past goed bij de frisse raapstelen en zoete appel.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente