Raapstelenstamppot met Zoete Aardappel, Hazelnoten en Oude Kaas

Raapstelenpotje geserveerd in een rustiek keramisch schaaltje. De romige stamppot van aardappelen en zoete aardappel is gemengd met fijngesneden raapstelen en geroosterde hazelnoten. De bovenkant is gegratineerd met gesmolten oude kaas, waardoor een goudbruin, knapperig korstje ontstaat. Sfeervol gepresenteerd op een houten tafel met natuurlijke belichting.

Raapstelenstamppot met Zoete Aardappel, Hazelnoten en Oude Kaas

Een romige stamppot met zoete en kruimige aardappelen, frisse raapstelen, geroosterde hazelnoten en een krokant korstje van oude kaas.
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g aardappelen geschild en in stukken
  • 750 g zoete aardappel geschild en in stukken
  • 100 g hazelnoten geroosterd en grof gehakt
  • 2 bosjes raapstelen gewassen en grof gesneden
  • 4 eetlepels oude kaas geraspt
  • Melk naar behoefte
  • Boter naar behoefte
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen en zoete aardappel in gezouten water tot ze gaar zijn.
  • Giet af en stamp fijn met boter en melk tot een gladde, maar stevige puree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin en hak ze grof.
  • Snijd de worteltjes van de raapstelen en snijd de bladeren grof.
  • Roer de raapstelen en ¾ van de hazelnoten door de puree.
  • Schep de stamppot in grote kommen en strijk de bovenkant glad.
  • Meng de rest van de hazelnoten met de geraspte oude kaas en strooi dit over de stamppot.
  • Grill onder een hete grill tot een goudbruin, knapperig korstje ontstaat.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een scheutje balsamico voor extra smaakdiepte of wat extra geraspte oude kaas bij het opdienen.
Wijnadvies:
Een frisse, licht houtgerijpte witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur en de nootachtige smaak van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 15 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch