Raggmunkar

Aardappelkoekjes
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 kop bloem
  • 2 koppen melk
  • 1 ½ theelepel zout
  • 6 grote aardappelen geschilde en grof geraspte
  • ¼ kop slaolie

Instructies

  • Klop met een mixer het ei, de bloem, de melk en het zout ½ minuut in een kom en voeg daarna steeds wat geraspte aardappel toe tot alles tot een beslag is verwerkt.
  • Verhit in een koekenpan een dun laagje olie.
  • Gebruik 1 eetlepel beslag voor kleine koekjes en 3 eetlepels voor grote.
  • Laat het beslag dun uitlopen en bak de koekjes aan beide kanten bruin en knapperig.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien ze op met jam, keukenstroop of als hoofdgerecht met groenten en vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Zweden