Rauwe Posteleinstamppot met Seroendeng en Saucijzen
Een frisse en romige stamppot van rauwe postelein, op smaak gebracht met seroendeng en geserveerd met sappige saucijzen.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in een pan met water en een snufje zout in ± 20 minuten gaar.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de saucijzen in ± 15 minuten gaar.
- Voeg na 5 minuten de ui en paprika toe en bak deze al omscheppend mee.
- Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng dit kort aan de kook.
- Neem de pan van het vuur en stamp de aardappelen fijn tot een romige puree.
- Schep het ui-paprikamengsel, de rauwe postelein en 4 eetlepels seroendeng door de stamppot.
- Warm de stamppot al omscheppend door en breng op smaak met peper en zout.
- Bestrooi de stamppot met de resterende seroendeng en serveer met de saucijzen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse komkommersalade en een schepje grove mosterd.
Wijnadvies:
Een licht kruidige rode wijn zoals een Beaujolais of een zachte Merlot past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 28 g | Vet: 28 g | Zout: 2 g | Sugar: 7 g