Rauwe Posteleinstamppot met Seroendeng en Saucijzen

Een rustieke foto van stamppot rauwe postelein, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De smeuïge aardappelpuree is gemengd met verse, groene posteleinbladeren, wat zorgt voor een lichte en fris-zure textuur. Knapperige spekjes of geroosterde zaden geven een extra bite. Een drizzle gesmolten boter en een snufje versgemalen zwarte peper maken het gerecht af. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra postelein en een schaaltje boter, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Rauwe Posteleinstamppot met Seroendeng en Saucijzen

Een frisse en romige stamppot van rauwe postelein, op smaak gebracht met seroendeng en geserveerd met sappige saucijzen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg aardappelen bijv. Santé of Bildstar, geschild en in stukken
  • 500 g postelein fijngesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 paprika in kleine stukjes
  • 4 saucijzen
  • 1 eetlepel olie
  • dl melk
  • 5 eetlepels seroendeng
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in een pan met water en een snufje zout in ± 20 minuten gaar.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de saucijzen in ± 15 minuten gaar.
  • Voeg na 5 minuten de ui en paprika toe en bak deze al omscheppend mee.
  • Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng dit kort aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur en stamp de aardappelen fijn tot een romige puree.
  • Schep het ui-paprikamengsel, de rauwe postelein en 4 eetlepels seroendeng door de stamppot.
  • Warm de stamppot al omscheppend door en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi de stamppot met de resterende seroendeng en serveer met de saucijzen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse komkommersalade en een schepje grove mosterd.
Wijnadvies:
Een licht kruidige rode wijn zoals een Beaujolais of een zachte Merlot past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 28 g | Vet: 28 g | Zout: 2 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch