Red Velvet Traybake met Luchtige Topping

Red Velvet Traybake met een luchtige roomkaastopping, versierd met rode bessen, kokosrasp en limoenrasp. Geserveerd in een vrolijke Mexicaanse setting met kleurrijke decoraties en een feestelijke uitstraling. 🎉🍰

Red Velvet Traybake met Luchtige Topping

Een feestelijke Red Velvet traybake met romige topping, rode bessen en een vleugje limoen.
Porties: 8 stukken
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 52 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Red Velvet Cake
  • 2 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 100 g MonChou
  • 2 eetlepels water
  • 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips Wit
  • 5 takjes rode bessen
  • 20 g kokosrasp
  • ½ limoen rasp

Instructies

Voor de cake:

  • Verwarm de oven voor op 150 °C (elektrische oven).
  • Doe de Red Velvet cakemix, eieren, 100 ml slagroom en het water in een beslagkom.
  • Roer het geheel rustig door tot een gladde massa.
  • Klop met een mixer op de hoogste stand circa 3 minuten tot een luchtig cakebeslag.
  • Spatel de witte Chocolate Chips door het beslag.
  • Bekleed een ovenschaal of laag bakblik met bakpapier en verdeel het beslag erin.
  • Bak de cake in circa 50 minuten gaar.
  • Laat volledig afkoelen.

Voor de topping:

  • Doe de MonChou in een beslagkom en mix deze glad met een mixer.
  • Voeg de overige 150 ml slagroom en de toppingmix toe.
  • Mix eerst 1 minuut op de laagste stand, vervolgens 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.

Samenstellen:

  • Verdeel de luchtige topping over de afgekoelde Red Velvet cake.
  • Decoreer met rode bessen, kokosrasp en limoenrasp.
  • Snijd in 8 gelijke stukken en serveer direct of bewaar in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een licht mousserende dessertwijn zoals Moscato d'Asti past perfect bij deze feestelijke cake.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 5 g | Vet: 21 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Taart
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc Kerst / Verjaardag