Reefilet met Kruidenlaagje
Equipment
- keukentouw
Ingrediënten
- 50 g boter
- 2 sjalotten fijngehakt
- 100 g champignons heel fijn gesneden
- 1 eetlepel madeira
- 30 g verse kruiden peterselie, dragon, koriander, dille, marjoraan, fijngehakt
- 2 eetlepels droog broodkruim
- Zout peper
- 150 g ontbijtspek in plakjes
- 600 g reerugfilet
- 2 eetlepels olie
- 1 dl rode wijn
- 3 dl kalfsfond pot à 500 ml
- 1 eetlepel rode bessengelei
- 1 dl slagroom
Instructies
- In 30 g boter de sjalotjes 5 minuten bakken.
- Voeg champignons toe en bak nog eens 5 minuten tot het vocht verdampt is.
- Voeg madeira, kruiden, broodkruim, zout en peper toe.
- Laat afkoelen.
- Leg de plakjes ontbijtspek, iets overlappend, naast elkaar.
- Verspreid het kruidenmengsel erover en leg de reerugfilet erop.
- Rol het vlees in het ontbijtspek en leg het ingepakt vlees 30 minuten in de koelkast.
- Bind het vlees met keukentouw op als een rollade.
- Snijd de rollade in 8 plakken.
- Verhit de olie en voeg de rest van de boter toe.
- Bak de plakken vlees in 4 minuten goudbruin, halverwege keren.
- Haal ze uit de pan en houd ze warm.
- Schenk het overtollige vet uit de pan, voeg rode wijn en fond toe, en kook in tot de helft.
- Voeg bessengelei en room toe, laat inkoken tot sausdikte.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zeef de saus.
- Serveer 2 plakken vlees per persoon met de saus.
- Garneer met takjes kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit heerlijke gerecht!