Reefilet met Kruidenlaagje

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 100 g champignons heel fijn gesneden
  • 1 eetlepel madeira
  • 30 g verse kruiden peterselie, dragon, koriander, dille, marjoraan, fijngehakt
  • 2 eetlepels droog broodkruim
  • Zout peper
  • 150 g ontbijtspek in plakjes
  • 600 g reerugfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 dl rode wijn
  • 3 dl kalfsfond pot à 500 ml
  • 1 eetlepel rode bessengelei
  • 1 dl slagroom

Instructies

  • In 30 g boter de sjalotjes 5 minuten bakken.
  • Voeg champignons toe en bak nog eens 5 minuten tot het vocht verdampt is.
  • Voeg madeira, kruiden, broodkruim, zout en peper toe.
  • Laat afkoelen.
  • Leg de plakjes ontbijtspek, iets overlappend, naast elkaar.
  • Verspreid het kruidenmengsel erover en leg de reerugfilet erop.
  • Rol het vlees in het ontbijtspek en leg het ingepakt vlees 30 minuten in de koelkast.
  • Bind het vlees met keukentouw op als een rollade.
  • Snijd de rollade in 8 plakken.
  • Verhit de olie en voeg de rest van de boter toe.
  • Bak de plakken vlees in 4 minuten goudbruin, halverwege keren.
  • Haal ze uit de pan en houd ze warm.
  • Schenk het overtollige vet uit de pan, voeg rode wijn en fond toe, en kook in tot de helft.
  • Voeg bessengelei en room toe, laat inkoken tot sausdikte.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Zeef de saus.
  • Serveer 2 plakken vlees per persoon met de saus.
  • Garneer met takjes kruiden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit heerlijke gerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Feestdagen etc Koningsdag