Rhône Asperges met Zwitserse Kaas

Witte asperges met romige, gesmolten Zwitserse kaas en een Rhône-geïnspireerde saus, gegarneerd met bieslook en zwarte peper, geserveerd op een rustieke houten tafel.

Rhône Asperges met Zwitserse Kaas

Een heerlijke ovenschotel met asperges en gesmolten Zwitserse kaas, geïnspireerd door de Rhône-vallei.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Was de asperges en snijd de harde onderkanten eraf.
  • Zet de asperges rechtop in een hoge pan en kook ze 15 minuten in water met zout of tot ze gaar zijn.
  • Laat ze goed uitlekken en snijd ze in stukjes van ± 2 1/2 cm.
  • Beboter een ovenschaal en leg er een laag asperges in.
  • Bestrooi met zout, peper, geraspte kaas en klontjes boter en herhaal dit.
  • De bovenste laag moet uit kaas bestaan.
  • Bespikkel met klontjes boter en zet het gerecht in een voorverwarmde oven (190°C) tot de kaas bubbelt en lichtbruin wordt.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer direct na het bakken.
  • Lekker met een frisse salade.
Wijnadvies:
  • Fendant (Zwitserse witte wijn): Een frisse en fruitige witte wijn die goed past bij de asperges en kaas.
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de smaken van het gerecht complementeert.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Ovenschotel
Land van herkomst Zwitserland
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen