Ribkarbonade met Appel en Rozijnen uit de Römertopf

Ribkarbonade met Appel en Rozijnen uit de Römertopf

Sappige ribkarbonades gecombineerd met zoete appels, rozijnen en een vleugje cognac – perfect bereid in de Römertopf.
Porties: 2
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 ribkarbonades à 125 g
  • 1 ui
  • 0,5 prei
  • 0,5 citroen
  • 2 appels bij voorkeur Cox’s Orange
  • 2 el rozijnen
  • 1 el gember om te bakken
  • 2 el cognac of vieux
  • 1 el suiker
  • 1 el Franse mosterd
  • 1 tl bouillonpoeder
  • Snufje peper

Instructies

  • Zet de Römertopf (schaal en deksel) 15 minuten in koud water.
  • Snipper de ui grof en snijd de prei in ringen van ongeveer 0,5 cm.
  • Spoel de prei schoon onder koud water.
  • Pers de citroen uit.
  • Boor de klokhuizen uit de appels en snijd de schil rondom licht in.
  • Meng in een kopje de rozijnen, bakgember, cognac, citroensap en suiker.
  • Vul de appels met dit mengsel.
  • Haal de Römertopf uit het water en droog deze af.
  • Verdeel de ui en prei over de bodem van de schaal.
  • Wrijf de ribkarbonades in met peper en mosterd en leg ze op het ui-preimengsel.
  • Plaats de gevulde appels op de karbonades.
  • Los het bouillonpoeder op in 1 dl heet water en giet dit in de Römertopf.
  • Sluit de schaal met het deksel en zet deze in een koude oven.
  • Zet de oven op 225°C en laat het gerecht 60 minuten garen.
  • Verwijder het deksel en laat de ribkarbonades nog 10 minuten bruin kleuren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met aardappelpuree of gekruide gebakken aardappeltjes en een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Combineer met een licht fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer of een Chenin Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 32 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter