Ribkarbonade met Appel en Rozijnen uit de Römertopf
Sappige ribkarbonades gecombineerd met zoete appels, rozijnen en een vleugje cognac – perfect bereid in de Römertopf.
Ingrediënten
- 2 ribkarbonades à 125 g
- 1 ui
- 0,5 prei
- 0,5 citroen
- 2 appels bij voorkeur Cox’s Orange
- 2 el rozijnen
- 1 el gember om te bakken
- 2 el cognac of vieux
- 1 el suiker
- 1 el Franse mosterd
- 1 tl bouillonpoeder
- Snufje peper
Instructies
- Zet de Römertopf (schaal en deksel) 15 minuten in koud water.
- Snipper de ui grof en snijd de prei in ringen van ongeveer 0,5 cm.
- Spoel de prei schoon onder koud water.
- Pers de citroen uit.
- Boor de klokhuizen uit de appels en snijd de schil rondom licht in.
- Meng in een kopje de rozijnen, bakgember, cognac, citroensap en suiker.
- Vul de appels met dit mengsel.
- Haal de Römertopf uit het water en droog deze af.
- Verdeel de ui en prei over de bodem van de schaal.
- Wrijf de ribkarbonades in met peper en mosterd en leg ze op het ui-preimengsel.
- Plaats de gevulde appels op de karbonades.
- Los het bouillonpoeder op in 1 dl heet water en giet dit in de Römertopf.
- Sluit de schaal met het deksel en zet deze in een koude oven.
- Zet de oven op 225°C en laat het gerecht 60 minuten garen.
- Verwijder het deksel en laat de ribkarbonades nog 10 minuten bruin kleuren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met aardappelpuree of gekruide gebakken aardappeltjes en een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Combineer met een licht fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer of een Chenin Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 32 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 18 g