Ricottataart met Verse Aardbeien en Citroen
Een frisse en romige ricottataart met verse aardbeien en een vleugje citroen. Deze taart is perfect voor een zomerse brunch of als afsluiter van een gezellig diner. Snel en eenvoudig te bereiden!
Ingrediënten
- 500 g ricotta
- 100 g suiker
- 3 eieren
- 1 tl citroen geraspt (onbehandeld)
- Poedersuiker voor garnering
- Citroenmelisse voor garnering
Voor de vruchtentopping:
- 250 g aardbeien
- 50 g poedersuiker
Instructies
- Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
- Vet de bakvorm in, rol het deeg uit en verwijder het bakpapier.
- Leg het deeg in de vorm en versterk de randen met overgebleven deeg.
- Roer de ricotta en de eieren tot een glad mengsel.
- Voeg al roerend de suiker en geraspte citroen toe.
- Giet het mengsel in de bakvorm en bak het op het onderste rek in de oven gedurende 45 minuten tot het goudbruin is.
- Pureer de helft van de aardbeien met de poedersuiker.
- Garneer de taart met de overige aardbeien en citroenmelisse.
- Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
De ricottavulling dient als basis en kan naar voorkeur belegd worden met andere fruitsoorten van het seizoen, zoals abrikozen, kersen, perziken, rode/zwarte krenten of andere bessen. Alle vormen van kaas(resten), zoals kwark, crème fraîche en nog veel meer, kunnen door de ricotta gemengd worden.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een prosecco.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 22 g