Ris de veau a l'abricot
Kalfszwezerik met abrikozen
Equipment
Ingrediƫnten
Instructies
- Laat de abrikozen een nacht wellen in koud water.
- Laat de zwezerik een uur weken in koud water en ververs dit meermalen.
- Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer de zwezerik er 5 minuten in.
- Giet ze af, haal er het vlies en alle ongerechtigheden af.
- Laat de abrikozen zachtjes in hun welwater gedurende 45 minuten koken en laat de zwezerik onder druk afkoelen.
- Snij ze in dunne plakken.
- Klop het ei los, haal er de zwezerik door en haal ze daarna door wat paneermeel.
- Smelt de boter in een pan en laat hierin de zwezerik zachtjes 10 minuten sauteren.
- Geef er zout en peper over.
- Reduceer de bouillon tot de helft en meng hem dan met de room en de abrikozenlikeur.
- Geef er wat zout en cayennepeper bij.
- Snij de abrikozen doormidden en leg ze in de saus.
- Verwarm deze zachtjes zonder dat ze gaat koken.
- Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, leg er de abrikozen omheen en schenk er de saus over.