Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ris de veau a l'abricot
Kalfszwezerik met abrikozen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
2
kalfszwezerikken
▢
100
gram
boter
▢
200
gram
gedroogde abrikozen
▢
0,5
deciliter
abrikozenlikeur
▢
0,5
deciliter
bouillon
▢
2
deciliter
slagroom
▢
1
ei
▢
paneermeel
▢
cayennepeper
▢
zout
Instructies
Laat de abrikozen een nacht wellen in koud water.
Laat de zwezerik een uur weken in koud water en ververs dit meermalen.
Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer de zwezerik er 5 minuten in.
Giet ze af, haal er het vlies en alle ongerechtigheden af.
Laat de abrikozen zachtjes in hun welwater gedurende 45 minuten koken en laat de zwezerik onder druk afkoelen.
Snij ze in dunne plakken.
Klop het ei los, haal er de zwezerik door en haal ze daarna door wat paneermeel.
Smelt de boter in een pan en laat hierin de zwezerik zachtjes 10 minuten sauteren.
Geef er zout en peper over.
Reduceer de bouillon tot de helft en meng hem dan met de room en de abrikozenlikeur.
Geef er wat zout en cayennepeper bij.
Snij de abrikozen doormidden en leg ze in de saus.
Verwarm deze zachtjes zonder dat ze gaat koken.
Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, leg er de abrikozen omheen en schenk er de saus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk