Ris de veau a l'abricot

Kalfszwezerik met abrikozen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kalfszwezerikken
  • 100 gram boter
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 0,5 deciliter abrikozenlikeur
  • 0,5 deciliter bouillon
  • 2 deciliter slagroom
  • 1 ei
  • paneermeel
  • cayennepeper
  • zout

Instructies

  • Laat de abrikozen een nacht wellen in koud water.
  • Laat de zwezerik een uur weken in koud water en ververs dit meermalen.
  • Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer de zwezerik er 5 minuten in.
  • Giet ze af, haal er het vlies en alle ongerechtigheden af.
  • Laat de abrikozen zachtjes in hun welwater gedurende 45 minuten koken en laat de zwezerik onder druk afkoelen.
  • Snij ze in dunne plakken.
  • Klop het ei los, haal er de zwezerik door en haal ze daarna door wat paneermeel.
  • Smelt de boter in een pan en laat hierin de zwezerik zachtjes 10 minuten sauteren.
  • Geef er zout en peper over.
  • Reduceer de bouillon tot de helft en meng hem dan met de room en de abrikozenlikeur.
  • Geef er wat zout en cayennepeper bij.
  • Snij de abrikozen doormidden en leg ze in de saus.
  • Verwarm deze zachtjes zonder dat ze gaat koken.
  • Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, leg er de abrikozen omheen en schenk er de saus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk