Risolle 2

Risolle 2

flensje gevuld met kip
Porties: +
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 4 eieren
  • 4 dl melk
  • 40 gram boter of margarine
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine prei
  • 400 gram kipfilet
  • 1 stukje gemberwortel van 1 cm
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 tenen knoflook
  • 10 eetlepel(s) paneermeel
  • zout
  • frituurolie vet

Instructies

  • De bloem met een snufje zout in een kom doen en de 2 eieren erboven breken.
  • Helft van de melk erdoor roeren.
  • Al roerende de rest van de melk toevoegen en blijven roeren tot een glad beslag.
  • In een steelpan de boter smelten en door het beslag roeren.
  • Kleine koekenpan heet laten worden en 1 eetlepel beslag erin schenken en over de pan bodem laten uitvloeien.
  • Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is.
  • Keren en andere kant snel goudbruin bakken.
  • Zo nog 11 flensjes bakken.
  • Ui fijn snipperen en prei in dunne ringen snijden en goed wassen.
  • Kipfilet in stukjes snijden, zo ook met de geschilde gemberwortel.
  • Olie verhitten en kip 5 min. rondom zachtjes bakken.
  • Dan ui, prei, gember en koenjit toevoegen en knoflook erboven uitpersen.
  • Door elkaar scheppen en 10 min. zachtjes bakken.
  • Op smaak brengen met wat zout. 2 eieren splitsen.
  • Midden op het flensje 1/12 deel van het mengsel scheppen en flensje tot een pakketje vouwen.
  • Naden vastplakken met eiwit. In een diep bordde eierdooiers loskloppen en ineen ander diep bord de paneermeel strooien.
  • Flensjes eerst door de dooier halen en vervolgens door de paneermeel wentelen.
  • Paneermeel goed aandrukken.
  • In frituurolie/vet van 175°C de flensjes met 3 tot 4 tegelijk goudbruin frituren.
  • Uit laten lekken in een vergiet met keukenpapier
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Pannenkoeken / Voorgerechten
Land van herkomst Indonesië