Risolle 2
flensje gevuld met kip
Ingrediënten
Instructies
- De bloem met een snufje zout in een kom doen en de 2 eieren erboven breken.
- Helft van de melk erdoor roeren.
- Al roerende de rest van de melk toevoegen en blijven roeren tot een glad beslag.
- In een steelpan de boter smelten en door het beslag roeren.
- Kleine koekenpan heet laten worden en 1 eetlepel beslag erin schenken en over de pan bodem laten uitvloeien.
- Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is.
- Keren en andere kant snel goudbruin bakken.
- Zo nog 11 flensjes bakken.
- Ui fijn snipperen en prei in dunne ringen snijden en goed wassen.
- Kipfilet in stukjes snijden, zo ook met de geschilde gemberwortel.
- Olie verhitten en kip 5 min. rondom zachtjes bakken.
- Dan ui, prei, gember en koenjit toevoegen en knoflook erboven uitpersen.
- Door elkaar scheppen en 10 min. zachtjes bakken.
- Op smaak brengen met wat zout. 2 eieren splitsen.
- Midden op het flensje 1/12 deel van het mengsel scheppen en flensje tot een pakketje vouwen.
- Naden vastplakken met eiwit. In een diep bordde eierdooiers loskloppen en ineen ander diep bord de paneermeel strooien.
- Flensjes eerst door de dooier halen en vervolgens door de paneermeel wentelen.
- Paneermeel goed aandrukken.
- In frituurolie/vet van 175°C de flensjes met 3 tot 4 tegelijk goudbruin frituren.
- Uit laten lekken in een vergiet met keukenpapier