Risotto met lentegroenten, rucolapesto en pecorino

Risotto met lentegroenten, rucolapesto en pecorino

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram Arboriorijst
  • 300 gram groene aspergepunten
  • 100 gram peultjes
  • 100 gram verse kapucijners
  • 2 lente-uitjes
  • zelfgemaakte pesto
  • 100 gram pecorino
  • ¾ liter droge witte wijn
  • 75 gram gesnipperde ui
  • 50 gram boter
  • 1 liter bouillon
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout versgemalen peper
  • een scheutje olie
  • saffraan

Instructies

  • Bereid de pesto met rucola. Gebruik hiervoor bij voorkeur kruidenolie.
  • Fruit de uien in de helft van de boter.
  • Verwarm de bouillon in een aparte pan.
  • Voeg de rijst bij de uien en bak deze onder voortdurend roeren mee tot de rijst glazig wordt.
  • Blus af met de wijn, voeg eventueel saffraan toe en laat het geheel inkoken.
  • Voeg nu 1/10 van de bouillon toe en houd de rijst voortdurend in beweging.
  • Voeg, als de bouillon is opgenomen, opnieuw 1/10 van de bouillon toe.
  • Herhaal dit tot de rijst 'al dente' is.
  • Voeg de rest van de boter, de Parmezaanse kaas toe en naar smaak peper en zout toe.
  • Snijd ± 2 cm van de onderkant van de asperges.
  • Blancheer alle groenten afzonderlijk van elkaar in ruim water.
  • Schep de groenten door een beetje olie en zet ze apart.
  • Vermeng de risotto met de rucolapesto en verdeel dit over de borden.
  • Schep het groentemengsel over de risotto en serveer het gerecht met wat geschaafde pecorino en eventueel nog wat zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch