Risotto met Paddestoelen, Courgette en Walnoten

Risotto met Paddestoelen, Courgette en Walnoten

Deze unieke risotto met een rijke mix van paddestoelen, courgette en walnoten brengt comfortfood naar een hoger niveau.
Porties: 4
(inclusief het weken van eekhoorntjesbrood) 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram risotto
  • 1 courgette in kleine blokjes
  • 250 gr oesterzwammen in stukjes gesneden
  • 2 pakjes gedroogd eekhoorntjesbrood 1/2 dag geweekt en daarna in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 ui fijn gesneden
  • 150 gram walnoten in stukjes
  • 100 gram geraspte Grana Padano
  • Beetje kookroom
  • Bouillonblokje

Instructies

  • Kook de risotto in een grote pan met water en een bouillonblokje gedurende 20 minuten, totdat deze gaar is.
  • Giet de risotto goed af en zet opzij.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de oesterzwammen, het geweekt eekhoorntjesbrood, de fijn gesneden ui en geperste knoflook.
  • Bak dit geheel tot de paddestoelen zacht zijn.
  • Voeg de blokjes courgette en de stukjes walnoten toe aan de pan en bak dit nog ongeveer 5 minuten mee, tot de courgette beetgaar is en de noten licht geroosterd zijn.
  • Neem een grote schaal en doe de afgegoten risotto hierin.
  • Voeg een scheutje kookroom en de geraspte Grana Padano toe.
  • Voeg het paddestoelen- en groentemengsel toe aan de risotto in de schaal en roer alles goed door elkaar.
  • Serveer de risotto warm, en zet extra geraspte kaas op tafel voor de liefhebbers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte Pinot Noir past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Noten / Rijst
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch