Risotto met pompoen en geitenkaas van Allerhande

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g pompoen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 20 g Italiaanse kruiden zakje
  • 3 el pijnboompitten
  • 3 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml sherry medium dry
  • 1 tablet kruidenbouillon
  • 400 ml kraanwater
  • 150 g geitenkaas zachte
  • 1 el roomboter
  • 50 g Parmezaanse kaas versgeraspte

Instructies

  • Van risotto maak je een echt herfstgerecht met pompoen.
  • Maak de pompoen schoon, schil en snijd hem in blokjes.
  • Snipper de ui en knoflook.
  • Ris de tijm van het takje.
  • Hak de rest van de kruiden fijn (rozemarijn wordt niet gebruikt).
  • Rooster in een droge wok de pijnboompitten.
  • Laat op bord afkoelen.
  • Verhit in een wok de olie en roerbak de pompoen ca. 3 min.
  • Schep op een bord.
  • Schep de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit zachtjes de ui en knoflook ca. 2 min.
  • Schep de rijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig zijn.
  • Roer de sherry en driekwart van de kruiden erdoor.
  • Verkruimel de bouillontablet boven de rijst en voor het water toe als alle sherry is opgenomen.
  • Laat de rijst in ca. 15 min. op zacht vuur gaar worden.
  • Schep de pompoen erdoor en laat ca. 5 min. mee warmen.
  • Verkruimel de geitenkaas.
  • Schep de boter,
  • Parmezaanse kaas, helft van de geitenkaas en pijnboompitten door de risotto.
  • Neem de wok van het vuur en laat nog ca. 5 min. afgedekt nagaren.
  • Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de geitenkaas, pijnboompitten en kruiden erover.

Voedingswaarden

Calories: 645 kcal | koolhydraten: 61 g | Protein: 21 g | Vet: 31 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Rijst
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch