Risotto met saffraan en st. Jacobs mosselen

Risotto met safraan en st.-jacobsmosselen

Risotto met saffraan en st. Jacobs mosselen

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram st. jacobs mosselen uit de diepvries
  • 160 gram Arborio rijst
  • 75 cl groentebouillon
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 dosis saffraan
  • 3 el olijfolie
  • 20 gram boter
  • 1 ui
  • zout
  • piment d’espelette
  • 2 tl kurkuma
  • 1 bosui

Instructies

  • Laat de st. jacobs mosselen ontdooien.
  • Los de saffraan op in een beetje bouillon.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit op middelhoog vuur een pan met de helft van de olijfolie en fruit de ui glazig.
  • Voeg de rijst toe.
  • Zodra deze glazig ziet blus dan af met de witte wijn.
  • Zodra deze is opgenomen door de rijst voeg, onder regelmatig roeren, dan beetje bij beetje de bouillon toe.
  • Voeg de saffraan toe.
  • Als de rijst bijna gaar is voeg dan de kurkuma toe.
  • Risotto met saffraan en st.-jacobsmosselen
  • Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de st. jacobsmosselen.
  • Schud regelmatig om.
  • Voeg de boter toe.
  • Strooi er wat piment d’espelette over.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Verdeel de risotto en de mosselen over de borden en garneer met wat bosui.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heb je of kun je geen piment d’espelette vinden gebruik dan wat cayennepeper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis / Zeevruchten