Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram st. jacobs mosselen uit de diepvries
- 160 gram Arborio rijst
- 75 cl groentebouillon
- 10 cl droge witte wijn
- 1 dosis saffraan
- 3 el olijfolie
- 20 gram boter
- 1 ui
- zout
- piment d’espelette
- 2 tl kurkuma
- 1 bosui
Instructies
- Laat de st. jacobs mosselen ontdooien.
- Los de saffraan op in een beetje bouillon.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit op middelhoog vuur een pan met de helft van de olijfolie en fruit de ui glazig.
- Voeg de rijst toe.
- Zodra deze glazig ziet blus dan af met de witte wijn.
- Zodra deze is opgenomen door de rijst voeg, onder regelmatig roeren, dan beetje bij beetje de bouillon toe.
- Voeg de saffraan toe.
- Als de rijst bijna gaar is voeg dan de kurkuma toe.
- Risotto met saffraan en st.-jacobsmosselen
- Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de st. jacobsmosselen.
- Schud regelmatig om.
- Voeg de boter toe.
- Strooi er wat piment d’espelette over.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Verdeel de risotto en de mosselen over de borden en garneer met wat bosui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heb je of kun je geen piment d’espelette vinden gebruik dan wat cayennepeper.