Risotto met tonijn, spinazie en tomaat

Risotto met tonijn, spinazie en tomaat

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram Lassie Risottorijst
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 40 gram boter
  • 9 dl tomaten- of kruidenbouillon van tabletten
  • 300 gram panklare spinazie
  • 4 ontvelde tomaten in parten
  • 2 blikjes tonijn op water
  • peper
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Fruit de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten in de boter.
  • Roer de risottorijst erdoor en bak de korrels mee tot ze rondom met boter zijn
  • bedekt.
  • Voeg de bouillon toe en breng dit op middelhoog vuur al roerend aan de
  • kook.
  • Kook de rijst, onder af en toe roeren, zachtjes ± 15 minuten.
  • Schep er deel voor deel de spinazie door.
  • Schep, als de spinazie geslonken is, de tomaten erdoor.
  • Breng alles aan de kook en kook de rijst nog zachtjes 8 minuten.
  • Breng pittig op smaak met peper en verdeel de tonijn over de risotto.
  • Serveer de Parmezaanse kaas er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis