Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- kookpan
- grote schaal
- mes
Ingrediënten
- 500 gram witte asperges schoongemaakt en in stukjes
- 160 gram risotto rijst
- 100 gram pecorino geraspt
- 1 stengel citroengras geplet
- Scheutje room
- 1 groentebouillonblokje
Instructies
- Maak de asperges schoon, snijd ze in stukjes en kook ze 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Giet af en zet apart.
- Kook de risotto rijst samen met het geplette citroengras en een groentebouillonblokje in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking, ongeveer 15 minuten, tot de rijst gaar is.
- Verwijder het citroengras uit de risotto en giet eventueel overtollig vocht af.
- Meng de gekookte asperges met de risotto in een grote schaal.
- Voeg een scheutje room en de geraspte pecorino toe aan het risotto-asperge mengsel en roer goed door tot alles goed gemengd en romig is.
- Serveer de risotto direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 12 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g