Romige Risotto met Witte Asperges en Pecorino

Risotto met witte asperges

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 34 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges schoongemaakt en in stukjes
  • 160 gram risotto rijst
  • 100 gram pecorino geraspt
  • 1 stengel citroengras geplet
  • Scheutje room
  • 1 groentebouillonblokje

Instructies

  • Maak de asperges schoon, snijd ze in stukjes en kook ze 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Giet af en zet apart.
  • Kook de risotto rijst samen met het geplette citroengras en een groentebouillonblokje in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking, ongeveer 15 minuten, tot de rijst gaar is.
  • Verwijder het citroengras uit de risotto en giet eventueel overtollig vocht af.
  • Meng de gekookte asperges met de risotto in een grote schaal.
  • Voeg een scheutje room en de geraspte pecorino toe aan het risotto-asperge mengsel en roer goed door tot alles goed gemengd en romig is.
  • Serveer de risotto direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

 

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 12 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Rijst
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen