Rode bonen met geitenkaas en paprika
Een smaakvol en eenvoudig bijgerecht met rode bonen, geitenkaas en paprika. Snel te bereiden en heerlijk als vegetarische optie!
Ingrediënten
- 1 blik rode bonen ca. 350 g
- 2 el wokolie of arachideolie
- 1 teentje knoflook gehakt
- 1 rode paprika in repen
- 1 gele paprika in repen
- 2 bosuitjes in stukjes van 2 cm
- ½ el verse tijm of ½ tl gedroogde tijm
- 1 mespuntje paprikapoeder
- Zout en versgemalen peper
- 100 g zachte geitenkaas in blokjes of verkruimeld
Instructies
- Giet de bonen af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Verhit de olie in een wok.
- Fruit de knoflook kort en roerbak de paprika 4 minuten.
- Voeg de bosui, tijm en bonen toe en bak nog 2 minuten.
- Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Serveer met verkruimelde geitenkaas erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Vervang de rode bonen door bruine bonen of kapucijners voor variatie.
Wijnadvies:
Lekker met een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 14 g | Vet: 16 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g