Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 kippendijen
- 1 teen knoflook fijngehakt
- Sap van 2 limoenen
- 2 sjalotjes fijngesnipperd
- 2 eetlepels rode currypasta
- 2 stengels citroengras sereh, gekneusd
- 1 verse rijpe mango in blokjes gesneden
- 1 blikje kokosmelk
- 3 eetlepels nam pla vissaus
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 bosje koriander grof gehakt
- 1 rode chilipeper in dunne ringetjes gesneden
- 3 cm laos in dunne plakjes gesneden
- 150 ml zoutarme kippenfond
- 2 eetlepels palmsuiker
Instructies
- Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan en bak de kippendijen goudbruin en gaar.
- Leg ze vervolgens op keukenpapier om uit te lekken.
- Fruit de sjalotjes en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
- Voeg de rode currypasta toe en bak deze kort mee tot de aroma's vrijkomen.
- Giet een deel van de kokosmelk in de pan en laat het vocht inkoken tot er kleine 'olie-oogjes' ontstaan.
- Herhaal dit met de rest van de kokosmelk.
- Voeg de gekneusde citroengras, plakjes laos, limoenblaadjes, palmsuiker en vissaus toe aan de saus.
- Proef en voeg indien nodig meer palmsuiker of vissaus toe naar smaak.
- Leg de gebakken kippendijen terug in de pan, voeg de kippenfond toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen op een laag vuur.
- Verwijder vlak voor het serveren de citroengras en roer de blokjes mango door de curry.
Serveren:
- Serveer de rode curry kip met verse mango met gekookte rijst en garneer het gerecht met gehakte koriander en dunne ringetjes rode chilipeper.
- Enjoy!