Kip met rode curry en verse mango

Rode Curry Kip met Verse Mango

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 kippendijen
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • Sap van 2 limoenen
  • 2 sjalotjes fijngesnipperd
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 2 stengels citroengras sereh, gekneusd
  • 1 verse rijpe mango in blokjes gesneden
  • 1 blikje kokosmelk
  • 3 eetlepels nam pla vissaus
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 bosje koriander grof gehakt
  • 1 rode chilipeper in dunne ringetjes gesneden
  • 3 cm laos in dunne plakjes gesneden
  • 150 ml zoutarme kippenfond
  • 2 eetlepels palmsuiker

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan en bak de kippendijen goudbruin en gaar.
  • Leg ze vervolgens op keukenpapier om uit te lekken.
  • Fruit de sjalotjes en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
  • Voeg de rode currypasta toe en bak deze kort mee tot de aroma's vrijkomen.
  • Giet een deel van de kokosmelk in de pan en laat het vocht inkoken tot er kleine 'olie-oogjes' ontstaan.
  • Herhaal dit met de rest van de kokosmelk.
  • Voeg de gekneusde citroengras, plakjes laos, limoenblaadjes, palmsuiker en vissaus toe aan de saus.
  • Proef en voeg indien nodig meer palmsuiker of vissaus toe naar smaak.
  • Leg de gebakken kippendijen terug in de pan, voeg de kippenfond toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen op een laag vuur.
  • Verwijder vlak voor het serveren de citroengras en roer de blokjes mango door de curry.

Serveren:

  • Serveer de rode curry kip met verse mango met gekookte rijst en garneer het gerecht met gehakte koriander en dunne ringetjes rode chilipeper.
  • Enjoy!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koemelk allergie / Lactosevrij / Tarwevrij