Rode Kool met Appeltjes en Kruidige Touch
Een heerlijk bijgerecht met rode kool en een zoetzure smaak, perfect voor de herfst.
Equipment
- Grote kookpan
- scherp mes
Ingrediënten
- 1 kg rode kool fijngesneden
- Zout
- Suiker
- 2-3 kruidnagelen
- 2 zure appels grof geraspt
- Klontje boter
- Azijn
- Aardappelmeel
Instructies
Voorbereiding:
- Snijd de rode kool fijn en rasp de appels.
Bereiding:
- Breng de rode kool met een beetje water, 1 theelepel zout, suiker en kruidnagelen aan de kook.
- Laat de kool 30 minuten koken totdat deze gaar is.
- Voeg na 15 minuten de geraspte appels toe en kook deze mee.
- Roer een klontje boter door de gare kool en voeg naar smaak een scheutje azijn toe.
- Bind het kooknat indien nodig met aardappelmeel voor een mooie textuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge rode wijn zoals een Pinot Noir past perfect bij de zoete en zure smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 4 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 18 g