Rode Ui-Appelstamppot met Tonijn en Krokante Knoflook

Een rustieke foto van rode ui-appelstamppot met tonijn en gefrituurde knoflook, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De smeuïge aardappelpuree is gemengd met gekarameliseerde rode ui en stukjes zoete appel, wat zorgt voor een rijke smaakbalans. Zachte vlokken tonijn zijn door de stamppot gemengd voor een hartige toets. Knapperige, goudbruine plakjes gefrituurde knoflook zijn over het gerecht gestrooid voor extra crunch. Het geheel is gegarneerd met verse kruiden. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra knoflookchips en een schaaltje tonijn, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Rode Ui-Appelstamppot met Tonijn en Krokante Knoflook

Een verrassende stamppot met zachte rode ui, frisse appel en hartige tonijn, afgemaakt met krokante knoflookchips voor een extra smaakdimensie.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen geschild en in stukken
  • 2 grote rode uien in dunne partjes
  • 3 stevige appels geschild en in stukjes
  • 3 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 200 g tonijn naturel uit blik, uitgelekt
  • 1 dl melk
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in weinig gezouten water in ± 25 minuten gaar.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de knoflookplakjes goudbruin.
  • Schep de knoflook met een schuimspaan op een dubbelgevouwen stuk keukenpapier om uit te laten lekken.
  • Bak de rode ui in het bakvet ± 3 minuten.
  • Voeg de appel, tijm en chilipoeder toe en bak nog ± 4 minuten tot de appel beetgaar is.
  • Giet de tonijn af en verdeel in grove stukken.
  • Schep de tonijn door het appel-ui-mengsel en laat ± 2 minuten zachtjes sudderen.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk tot een smeuïge puree.
  • Schep de puree door het appel-ui-vismengsel en warm alles goed door.
  • Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  • Serveer met de krokante knoflookchips als topping.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse salade van komkommer en rucola.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Viognier past goed bij de combinatie van tonijn en appel.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 28 g | Vet: 15 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst