Rode Ui-Appelstamppot met Tonijn en Krokante Knoflook
Een verrassende stamppot met zachte rode ui, frisse appel en hartige tonijn, afgemaakt met krokante knoflookchips voor een extra smaakdimensie.
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen geschild en in stukken
- 2 grote rode uien in dunne partjes
- 3 stevige appels geschild en in stukjes
- 3 teentjes knoflook in dunne plakjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels tijm
- 1 theelepel chilipoeder
- 200 g tonijn naturel uit blik, uitgelekt
- 1 dl melk
- Versgemalen peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelen in weinig gezouten water in ± 25 minuten gaar.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de knoflookplakjes goudbruin.
- Schep de knoflook met een schuimspaan op een dubbelgevouwen stuk keukenpapier om uit te laten lekken.
- Bak de rode ui in het bakvet ± 3 minuten.
- Voeg de appel, tijm en chilipoeder toe en bak nog ± 4 minuten tot de appel beetgaar is.
- Giet de tonijn af en verdeel in grove stukken.
- Schep de tonijn door het appel-ui-mengsel en laat ± 2 minuten zachtjes sudderen.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk tot een smeuïge puree.
- Schep de puree door het appel-ui-vismengsel en warm alles goed door.
- Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
- Serveer met de krokante knoflookchips als topping.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse salade van komkommer en rucola.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Viognier past goed bij de combinatie van tonijn en appel.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 28 g | Vet: 15 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 14 g