Rodekoolsalade met Roquefort en Croutons
Een kleurrijke en smaakvolle rodekoolsalade met roquefort, knapperige croutons en uitgebakken bacon.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de rodekool fijn met een keukenmachine.
- Breng de wijnazijn aan de kook en roer door de rodekool.
- Snijd de bacon in blokjes en bak uit.
- Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het vet.
- Maak een vinaigrette van mosterd, azijn, olie en spekvet.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Smeer het brood in met knoflook en boter, snijd in blokjes.
- Leg op een bakplaat en bak 5 minuten op 220°C.
- Leg slablaadjes op een bord.
- Meng rodekool, bacon en vinaigrette.
- Leg een hoopje van het mengsel op het bord en strooi croutons erover.
- Verkruimel de roquefort erover en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals Beaujolais
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g