Rodekoolsalade met Roquefort en Croutons

Een kleurrijke rodekoolsalade met fijngesneden rode kool, knapperige bacon en goudbruine croutons, aangemaakt met een frisse vinaigrette. De salade is afgemaakt met romige Roquefort kaas en verse sla voor extra textuur en smaak. Naast het bord ligt een vintage vork en een linnen servet op een rustieke houten tafel. Op de achtergrond een houten snijplank met extra kaas, croutons en een kommetje dressing. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de rijke kleuren en hartige smaken van dit verfijnde gerecht.

Rodekoolsalade met Roquefort en Croutons

Een kleurrijke en smaakvolle rodekoolsalade met roquefort, knapperige croutons en uitgebakken bacon.
Porties: +
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kropje sla
  • 1 sneetje witbrood
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel azijn
  • 15 gram boter
  • 100 gram roquefort
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 200 gram bacon
  • 4 gram mosterd
  • ½ rode kool
  • 1 dl olie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snijd de rodekool fijn met een keukenmachine.
  • Breng de wijnazijn aan de kook en roer door de rodekool.
  • Snijd de bacon in blokjes en bak uit.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het vet.
  • Maak een vinaigrette van mosterd, azijn, olie en spekvet.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Smeer het brood in met knoflook en boter, snijd in blokjes.
  • Leg op een bakplaat en bak 5 minuten op 220°C.
  • Leg slablaadjes op een bord.
  • Meng rodekool, bacon en vinaigrette.
  • Leg een hoopje van het mengsel op het bord en strooi croutons erover.
  • Verkruimel de roquefort erover en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals Beaujolais

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden