Rodewijn-Wildfondue met Linzen
Geniet van deze Rodewijn-Wildfondue met Linzen voor een heerlijke en gezellige avond aan tafel!
Equipment
Ingrediënten
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel gemalen koriander
- 800 ml volle rode wijn
- 2 potten wildfond of gevogeltefond à 380 ml elk
- 200 g gekookte linzen uit blik
Instructies
- Verhit de olie in een fonduepan en fruit hierin de gesnipperde rode ui met gemalen koriander gedurende 5 minuten op zacht vuur.
- Blus de ui af met rode wijn en voeg de wildfond toe.
- Breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Breng de bouillon op smaak met zout en peper naar smaak.
- Giet de gekookte linzen af en schep ze in een kom.
- Zet de fonduepan, kom met linzen en schalen met verschillende diphapjes op tafel.
- Prik de ingrediënten met fonduevorken en laat ze enkele minuten gaar worden in de bouillon.
- Na de maaltijd verdeel je de linzen over vier kommen en schenk je de wilde bouillon erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht.Om in de bouillon te garen:
- plakjes eendenborst
- plakjes parelhoenfilet
- blokjes kalkoenschnitzel
- blokjes hertenbiefstuk
- blokjes konijnenrug
- stukjes bleekselderij
- repen groene (savooie)kool
- kastanjechampignons
- blokjes pompoen
- beetgaar gekookte spruitjes
- halve blaadjes witlof.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 8 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g