Rodewijn wildfondue met linzen
Snel te maken
Equipment
- mespunt
- fonduevork
- kommen
Ingrediënten
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 eetlepel olie
- ketoembar =gemalen koriander
- 800 ml rode wijn volle
- 2 potten wildfond of gevogeltefond, à 380 ml
- ½ blik linzen à 400 g
Instructies
- In fonduepan ui in olie met mespunt koriander 5 minuten zachtjes bakken.
- Afblussen met rode wijn en fond toevoegen.
- Aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
- Bouillon pittig op smaak brengen met zout en peper.
- Linzen afgieten en in kom scheppen.
- Fonduepan, linzen en schalen diphapjes op tafel zetten.
- Ingrediënten aan fonduevork prikken en in bouillon in paar minuten gaar laten worden.
- Na de maaltijd linzen over vier kommen verdelen en wildbouillon erop schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Om in de bouillon te garen: - plakjes eendenborst - plakjes parelhoenfilet - blokjes
kalkoenschnitzel - blokjes hertenbiefstuk - blokjes konijnenrug - stukjes bleekselderij - repen groene (savooie)kool - kastanjechampignons - blokjes pompoen - beetgaar gekookte spruitjes - halve blaadjes witlof.
Om in de bouillon te garen: - plakjes eendenborst - plakjes parelhoenfilet - blokjes
kalkoenschnitzel - blokjes hertenbiefstuk - blokjes konijnenrug - stukjes bleekselderij - repen groene (savooie)kool - kastanjechampignons - blokjes pompoen - beetgaar gekookte spruitjes - halve blaadjes witlof.