Roerei met grote garnalen
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- ½ zak tijgergarnalen rauw en gepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid
- 4 el zonnebloemolie
- 125 g sugar snaps schoongemaakt
- 125 g tauge
- 6 eieren
- ½ el sesamolie flesje 250 ml
- 3 bosuitjes zakje 3 stuks, in kleine stukjes
Instructies
- Dep de garnalen droog met keukenpapier.
- Verhit in een wok de helft van de olie.
- Roerbak de sugar snaps 4-5 min. op hoog vuur.
- Bak de taugé ca. 2 min. mee.
- Schep de sugar snaps en de tauge op een bord.
- Roerbak de garnalen in de wok totdat ze roze worden.
- Schep ze in een vergiet en laat ze uitlekken.
- Schenk de olie in een hittebestendige kom (de olie wordt niet meer gebruikt).
- Veeg de wok met keukenpapier schoon.
- Klop in een kom de eieren met sesamolie los, voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verhit in de wok de rest van de olie.
- Schenk het eimengsel erin en schep de bosui erdoorheen.
- Laat de eieren op matig vuur al roerend net stollen.
- Schep de garnalen, sugar snaps en taugé erdoor en verwarm het roerei nog heel even.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte rijst en zoete chilisaus.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 24 g | Vet: 16 g