Roergebakken Boerenkool met Cervelaatworst

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 g cervelaatworst in dikke repen
  • 2 rode uien in dunne partjes
  • 700 g krieltjes
  • ½ eetlepel milde paprikapoeder
  • 300 g boerenkool panklaar
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een wok en bak de repen cervelaatworst al omscheppend knapperig in 2 minuten.
  • Haal ze uit de wok en leg ze op een bord.
  • Bak in het overgebleven bakvet de uipartjes en krieltjes 2 minuten.
  • Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Voeg de boerenkool in gedeelten toe aan het aardappelmengsel en laat al omscheppend slinken.
  • Voeg pas een nieuwe portie boerenkool toe als de vorige geslonken is.
  • Voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat nog 5 minuten verwarmen terwijl je regelmatig omschept.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de roergebakken boerenkool over de borden en leg de cervelaatworst erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze roergebakken boerenkool met cervelaatworst past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 18 g | Vet: 28 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland / Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Zout arm