Roergebakken kibbeling met broccoli en rode ui
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram kibbelingen
- 200 gram broccoliroosjes
- 1 rode ui
- 3 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 stukje gember van 1 cm
- 4 el. olijfolie
- 1 el. sherry
- 3 el. sojasaus
- 2 el. verse koriander
Instructies
- Verdeel de broccoliroosje eventueel in kleine roosjes.
- Pel de ui en snijd deze in dunne partjes.
- Snijd de bosuitjesin stukken van ca. 3 cm.
- Pel de knoflook en schil de gember en hak ze fijn.
- Verhit 2 el. olie in een wok en schep de kibbelingen erdoor.
- Verwarm de kibbelingen al omscheppend ca 2-3 min. op hoog vuur.
- Schep de kibbelingen in een schaal en houd de vis onder aluminiumfolie warm.
- Schenk weer 2 el. olie in de wok.
- Fruit de knoflook en gember tot ze gaan geuren.
- Schep dan de broccoli, rode ui en bosui erdoor en roerbak ca 4 min. op hoog vuur
- Schep de sherry en sojasaus erdoor en verwarm de groente nog ca. 2-3 min.
- Schep de kibbelingen en koriander erdoor en verwamr het gerecht nog ca. 1 min. door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst