Roergebakken kibbeling met broccoli en rode ui

Roergebakken kibbeling met broccoli en rode ui

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram kibbelingen
  • 200 gram broccoliroosjes
  • 1 rode ui
  • 3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gember van 1 cm
  • 4 el. olijfolie
  • 1 el. sherry
  • 3 el. sojasaus
  • 2 el. verse koriander

Instructies

  • Verdeel de broccoliroosje eventueel in kleine roosjes.
  • Pel de ui en snijd deze in dunne partjes.
  • Snijd de bosuitjesin stukken van ca. 3 cm.
  • Pel de knoflook en schil de gember en hak ze fijn.
  • Verhit 2 el. olie in een wok en schep de kibbelingen erdoor.
  • Verwarm de kibbelingen al omscheppend ca 2-3 min. op hoog vuur.
  • Schep de kibbelingen in een schaal en houd de vis onder aluminiumfolie warm.
  • Schenk weer 2 el. olie in de wok.
  • Fruit de knoflook en gember tot ze gaan geuren.
  • Schep dan de broccoli, rode ui en bosui erdoor en roerbak ca 4 min. op hoog vuur
  • Schep de sherry en sojasaus erdoor en verwarm de groente nog ca. 2-3 min.
  • Schep de kibbelingen en koriander erdoor en verwamr het gerecht nog ca. 1 min. door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met rijst
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Vis
Land van herkomst Nederland