Roergebakken mosselen met tomaat en knoflook

Roergebakken mosselen met tomaat en knoflook

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg panklare mosselen
  • 1 prei
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 sjalotjes of 1 ui
  • 8 gedroogde tomaten op olie en 4 eetl. van de olie
  • 1 dl witte wijn of vermout
  • 3 eetlepel(s) gehakte bladselderij of peterselie (vers of diepvries)
  • versgemalen peper

Instructies

  • Verwijder beschadigde mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan.
  • Snijd de prei in smalle ringetjes.
  • Pel de teentjes knoflook en de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Verdeel de tomaten in reepjes.
  • Verhit 4 eetlepels olie van de gedroogde tomaten in een wok of hapjespan.
  • Bak hierin de prei, knoflook en ui 2 minuten.
  • Voeg de tomatenreepjes, mosselen en wijn toe en roerbak op een hoge stand totdat de mosselen helemaal openstaan.
  • Strooi de bladselderij of peterselie en versgemalen peper erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Presenteer de mosselen met ciabattabrood of bruin stokbrood.

Wijnadvies:

Kies voor een frisse witte Italiaan (Soave, Verdicchio, Trebbiano).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Vis / Zeevruchten