Roergebakken spruitjes met verse gember en appel

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g spruitjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 grote appel
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels zoete chilisaus

Instructies

  • Spruitjes schoonmaken en halveren.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Gember schillen en fijn hakken.
  • Appel schillen en in 16 partjes snijden.
  • Partjes halveren. In wok olie verhitten.
  • Ui, knoflook en gember even fruiten tot het mengsel gaat geuren.
  • Spruitjes toevoegen en ca. 4 minuten roerbakken.
  • Laatste 2 minuten appel meebakken.
  • Chilisaus en 1 dl water toevoegen en spruitjes nog ca. 5 minuten laten sudderen tot ze beetgaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren bij varkensvlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch