Roggebrood vingers
Aller Hande 1997
Ingrediënten
- 4 eetlepels boter zachte of margarine
- 11/2 eetlepel mosterd
- 10 sneetjes roggebrood
- 4 plakken jonge kaas
- 8 plakken katenspek
Instructies
- Bereiden: In kommetje boter en mosterd goed door elkaar roeren.
- Roggebrood aan één zijde met boter besmeren.
- Korstjes van kaas snijden en plakjes kaas bijsnijden tot grootte van sneetjes roggebrood.
- 1 Sneetje roggebrood beleggen met plakje kaas.
- Hierop 1 sneetje roggebrood met besmeerde zijde onder erop leggen.
- Bovenzijde besmeren met boter en beleggen met 2 plakjes spek.
- Hierop weer 1 sneetje roggebrood met besmeerde zijde onder erop leggen. Bovenzijde besmeren met boter en beleggen met 1 plakje kaas.
- Hierop weer 1 sneetje roggebrood met besmeerde zijde onder erop leggen. Bovenzijde besmeren met boter en beleggen met 2 plakjes spek.
- Laatste sneetje roggebrood met besmeerde zijde onder erop leggen.
- Stapel licht aandrukken en in 6 repen snijden.
- Dit nogmaals herhalen en zo tweede stapeltje maken.