Rokerige Andijviestamppot met Schelvis

Rokerige Andijviestamppot met Schelvis

Deze rokerige andijviestamppot met gerookte schelvis biedt een heerlijke en voedzame twist op de klassieke stamppot. Perfect voor een hartige wintermaaltijd, vol van smaak en eenvoudig te bereiden.
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 700 g andijvie of postelein
  • 1 kg aardappels
  • 250 g gerookte schelvis
  • 500 ml water
  • 500 ml melk
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil en kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn.
  • Maak een smeuïge stamppot van de aardappelen en rauwe andijvie of postelein.
  • Breng een mengsel van half water en half melk aan de kook.
  • Zodra het mengsel kookt, voeg de gerookte schelvis toe, zet het vuur laag en pocheer de vis gedurende 10 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en laat de vis 15 minuten in het vocht rusten.
  • Verwarm de vis opnieuw kort en snijd deze in kleine stukjes.
  • Meng de stukjes gerookte schelvis door de stamppot.
  • Breng de stamppot op smaak met peper en zout naar wens.

Notities / Tips / Wijnadvies

De gerookte schelvis heeft een sterke smaak. U heeft er daarom niet veel van nodig.
Gebruik ongeveer net zoveel schelvis als u spekjes zou gebruiken.
Wijnadvies:
Serveer deze stamppot met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay, die goed past bij de rokerige en hartige smaken van de schelvis.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 12 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Stoofpot / Vis
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Pescatarian