Romig Gehaktbrood met Spek en Karnemelksaus
Een klassiek, hartig gehaktbrood dat de rijke smaak van hazenrug nabootst, geserveerd met een romige karnemelksaus. Perfect voor een speciaal diner.
Ingrediënten
- 1 kg gehakt half-om-half
- 2 eieren
- 6 beschuiten
- Peper & zout
- Nootmuskaat
- Stukjes vers spek om te larderen
- 100 g boter
- Bloem
- ½ liter karnemelk
Instructies
- Meng het gehakt met de eieren, verkruimelde beschuiten, zout, peper en nootmuskaat.
- Vorm van het gehakt een ovale bal (hazenrug-vorm).
- Wentel de gehaktbal door de bloem.
- Snijd het spek in reepjes en lardeer de bovenzijde van de gehaktbal.
- Braad de gehaktbal in de boter in de koekenpan langzaam gaar en bruin.
- Haal het gehaktbrood uit de pan en houd warm.
- Maak de jus af met karnemelk: voeg de karnemelk al roerend in kleine scheutjes toe aan de hete boter.
- Bind de saus indien nodig met een beetje aangelengde bloem.
- Snijd het gehaktbrood in dikke plakken.
- Bedek de plakken met een deel van de karnemelksaus.
- Serveer de rest van de saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen, rode kool of spruitjes. Lekker met gekookte aardappelen en rode bietjes.
Wijnadvies:
Een stevige, rode wijn zoals een Pinot Noir of een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 8 g