Romig vispotje met broccoli uit de oven

Romig vispotje met broccoli uit de oven

Romig vispotje met broccoli uit de oven

Porties: +
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • zout
  • peper versgemalen
  • 1 grote rode ui
  • 1 gele paprika
  • 25 gram boter
  • 1 citroen
  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 300 gram zalmfilet
  • 100 gram MonChou
  • 1 deciliter slagroom
  • 0.5 eetlepel tijmblaadjes verse
  • nootmuskaat
  • 100 gram gekookte mosselen
  • 100 gram Hollandse garnalen

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de broccoliroosjes van de stronk en blancheer ze in ruim kokend water met zout in ca. 3 minuten beetgaar.
  • Laat de broccoli uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de ui in dunne partjes en de paprika in stukken.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de ui en paprika ca. 5 minuten op laag vuur.
  • Was de citroen en rasp de schil.
  • Pers hem daarna uit.
  • Snijd de kabeljauw en de zalmfilet in stukken van ca. 3 x 3 cm en besprenkel ze met het citroensap.
  • Roer in een grote kom de MonChou met de slagroom, tijm, zout, peper, de citroenrasp en een snuf nootmuskaat door elkaar.
  • Schep de broccoli, kabeljauw, zalm, mosselen, garnalen en het ui-paprikamengsel erdoor en vul hiermee een ondiepe ovenschaal.

Afwerking:

  • Strooi de geraspte kaas erover en bak de visschotel in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met aardappelpuree en een salade van wortel en kervel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Nederland