Romig Wildragout Ovenschoteltje

Romig Wildragout Ovenschoteltje

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 9 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak wilde en witte rijst 250 g
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 1 zak peen julienne 150 g
  • 2 blikken wildragout culinair à 400 g
  • 2 eetlepels cognac
  • 250 ml crème fraîche

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in een pan of magnetron en laat het droogstomen.
  • Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie en bak de fijngehakte knoflook gedurende 30 seconden.
  • Voeg de reepjes paprika en de wortelreepjes toe aan de pan en roerbak gedurende 3 minuten.
  • Roer de wildragout en cognac door het groentemengsel en verwarm het geheel nog 2 minuten.
  • Schep het mengsel in ovenschaaltjes en strijk de crème fraîche met een spatel over de bovenkant uit.
  • Plaats de ovenschaaltjes op een rooster dat zich ongeveer 10 cm onder de ovengrill bevindt en laat de crème fraîche laag in 2-3 minuten lichtbruin kleuren.
  • Serveer met de gekookte rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een volle rode wijn zoals een Merlot of Shiraz past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Wild
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij