Romig Wildragout Ovenschoteltje
Ingrediënten
- 1 pak wilde en witte rijst 250 g
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 gele paprika in reepjes
- 1 zak peen julienne 150 g
- 2 blikken wildragout culinair à 400 g
- 2 eetlepels cognac
- 250 ml crème fraîche
Instructies
- Verwarm de ovengrill voor.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in een pan of magnetron en laat het droogstomen.
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie en bak de fijngehakte knoflook gedurende 30 seconden.
- Voeg de reepjes paprika en de wortelreepjes toe aan de pan en roerbak gedurende 3 minuten.
- Roer de wildragout en cognac door het groentemengsel en verwarm het geheel nog 2 minuten.
- Schep het mengsel in ovenschaaltjes en strijk de crème fraîche met een spatel over de bovenkant uit.
- Plaats de ovenschaaltjes op een rooster dat zich ongeveer 10 cm onder de ovengrill bevindt en laat de crème fraîche laag in 2-3 minuten lichtbruin kleuren.
- Serveer met de gekookte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot of Shiraz past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Sugar: 5 g