Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g aardappelen in stukken gesneden
- 7,5 dl groentebouillon
- 250 g diepvriesdoperwten
- 1 dl crème fraîche
- Zout en peper naar smaak
- Bieslook kervel en waterkers voor garnering
Instructies
- Kook de aardappelen in 7,5 dl groentebouillon gedurende 20 minuten.
- Voeg de diepvriesdoperwten toe en kook deze de laatste 5 minuten mee.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Zeef de soep om een gladde textuur te krijgen.
- Breng de soep opnieuw aan de kook.
- Voeg 1 dl crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over borden en schep in elk bord 1 eetlepel crème fraîche.
- Garneer met fijngehakte bieslook, kervel en waterkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 1 mg | Sugar: 3 g