Aardappel-doperwten soep met crème fraîche

Romige Aardappel-Doperwtensoep met Crème Fraîche

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen in stukken gesneden
  • 7,5 dl groentebouillon
  • 250 g diepvriesdoperwten
  • 1 dl crème fraîche
  • Zout en peper naar smaak
  • Bieslook kervel en waterkers voor garnering

Instructies

  • Kook de aardappelen in 7,5 dl groentebouillon gedurende 20 minuten.
  • Voeg de diepvriesdoperwten toe en kook deze de laatste 5 minuten mee.
  • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
  • Zeef de soep om een gladde textuur te krijgen.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook.
  • Voeg 1 dl crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over borden en schep in elk bord 1 eetlepel crème fraîche.
  • Garneer met fijngehakte bieslook, kervel en waterkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 1 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Lunch / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Pasen